Två kvinnor som går runt och plockar skräp. Den ena av de bär skräppåsen.
  1. Startsida
  2. Om oss

Från vetenskap till verklighet

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett fristående och oberoende forskningsinstitut inom miljö och hållbarhet. Vi arbetar med tillämpad forskning och konsultuppdrag som bidrar till att uppfylla såväl de globala hållbarhetsmålen som de svenska miljömålen.

IVL har Sveriges bredaste miljöprofil med experter inom i princip samtliga miljö- och hållbarhetsområden. Hos oss finns både en gedigen naturvetenskaplig kompetens med ingenjörer och miljövetare, så väl som erfarna beteendevetare, ekonomer och samhällsvetare. Vi är vana att arbeta med komplexa och gränsöverskridande projekt och utgå från ett tvärvetenskapligt angreppsätt.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver IVL på omställningen till det hållbara samhället genom att omvandla vetenskap till verklighet, miljöproblem till möjligheter och linjära processer till en cirkulär ekonomi.

IVL:s arbete

IVL Svenska miljöinstitutet, kontoret i Malmö.

Jobba hos oss på IVL!

Var med oss och ta den hållbara omställningen vidare. Vi har jobb inom allt från administration till forskning.

IVL:s organisation

IVL: 50 år i miljöns frontlinje

IVL:s historia

Följ med IVL och Sveriges miljöhistoria på en resa från 1966. Många tidigare miljöproblem har fått lösningar, och framtidens problem har vi redan börjat forska i – från vetenskap till verklighet.

Se filmen från vårt 50-årsjubileum!

Läs mer om IVL:s historia

Prenumerera på våra nyhetsbrev och ta del av nya projekt, forskningsresultat och andra aktuella frågor.

Jag vill bli kontaktad

Vi hjälper dig med dina utmaningar, hur omfattande eller små de än är. Skriv in dina kontaktuppgifter och välj vilket område du vill veta mer om, så kontaktar vi dig.