1. Startsida
  2. Vårt erbjudande
  3. Våra tjänster
  4. Verktyg–Komplett loggbok för byggprodukter (BASTA)
Close-up image of construction engineer reading list of building materials on digital tablet when checking pile of bricks

Komplett loggbok för byggprodukter (BASTA)

Gör medvetna materialval med hjälp av vår databas och dokumentera dessa i vårt projektverktyg. Med våra tilläggsanalyser får du en enkel överblick kring byggnadens miljöpåverkan, kemiska innehåll och potential för cirkulärt byggande.

Med Bastas Loggbok kan du på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt föra loggbok i dina bygg- och anläggningsprojekt. Genom att hämta produkter i BASTAs databas får med dig uppgifter om vilka kravnivåer produkten kvalificerar för samt ett mått på produktens cirkularitet och innehåll av förnybara råvaror. Finns inte produkterna där lägger du själv enkelt till dem via vår koppling till Finfos artikeldatabas. Dessutom görs även digitala överföringar av kemiskt innehåll från eBVD, vilket sammantaget gör BASTA till marknadens mest kompletta produktdatabas för loggböcker.

Med vår analystjänst kan du därefter få en enkel överblick kring byggnadens miljöpåverkan samt hur förberedd den är för framtida återbruk. Med vår tjänst för avvikelsehantering samt utrymme att fylla i mängd och placering uppfyller du dessutom med enkelhet marknadens och certifieringssystemens krav på loggböcker.

Visste du att BASTA är branschens enda oberoende miljöbedömningssystem för bygg- och anläggningsprodukter och att BASTAs databas är dessutom är öppen och fritt tillgänglig för alla att söka i?

Läs mer om BASTA här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2022-04-12

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2022 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen